Ondersteuning aanvraag WMO/Wlz/Jeugdzorg

Je hebt hulp nodig. Je weet echter niet goed wat in jouw situatie het meest geschikt is. Wat helpt je nu echt verder? En waar kun je dan terecht? OCO Tinten zoekt met je mee!

Hoe werkt het?

Om je goed te kunnen helpen, beginnen we bij het begin. Wat is jouw verhaal? Waar loop je tegenaan? Wat heb je nodig? Samen kijken we welke hulp nodig is en waar je die hulp kunt krijgen, zodat jij weer verder kan.

Je kunt ook altijd iemand meenemen naar je afspraak bij OCO Tinten (denk aan o.a. een goede vriend, familielid of een maatje).

Lees het verhaal van Klaas en Els

Klaas en Els hebben een volwassen dochter Geertje. Geertje heeft zware intensieve zorg nodig. Voor haar veiligheid moet er 24 uur per dag iemand bij haar in de buurt zijn. Het lukt Klaas en Els niet meer om deze zorg te geven. Ze maken een afspraak net onafhankelijk cliëntondersteuner Hannah. Klaas en Els bespreken de situatie met Hannah. Samen kijken ze hoe het gezin het beste geholpen is. Na veel onderzoek komen ze erop uit dat Geertje naar een woonvorm gaat. Samen gaan ze op zoek naar een woonvorm die het beste bij Geertje past en bij haar situatie. De hulp die Geertje nodig heeft valt niet onder Wmo maar onder de Wlz. Hannah helpt bij het aanvragen van een Wlz indicatie. Hannah zorgt voor een overdracht naar de onafhankelijke cliëntondersteuner van de Wlz. Zij helpen het gezin verder.  

 

OCO Tinten is onderdeel van de Tintengroep

Contact opnemen

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht