Hulp bij een ingewikkeld gesprek?

Je hebt een aanvraag bij het WIJ team gedaan. Je hebt een uitnodiging ontvangen voor een gesprek (bijvoorbeeld een keukentafelgesprek) om je aanvraag te bespreken. Je wil graag hulp bij het voorbereiden van dit gesprek en/of je wilt graag hulp tijdens dit gesprek.

Je hebt een gesprek met het UWV. Maar dit soort gesprekken vind je lastig. Je bent bang dat je niet alles goed mee krijgt. Daarom ben je op zoek naar iemand die met je mee kan gaan. Twee horen tenslotte meer dan één.

Je hebt binnenkort een lastig gesprek met je baas. Je vindt dit spannend. Je bent op zoek naar iemand die met je mee kan gaan om jou te ondersteunen. 

OCO Tinten kan jou hierbij helpen!

Hoe werkt het?

Om je goed te kunnen helpen, beginnen we bij het begin. Wat is jouw verhaal? Waar gaat het gesprek over? Wat wil je bereiken? Wat zijn de vragen die je hebt? Wie in jouw omgeving zou met je mee kunnen gaan? Samen kijken we hoe we het gesprek goed kunnen voorbereiden. Heb je hier voldoende aan en kun je het gesprek alleen voeren? Of weet je iemand die met je mee kan? Prima! Wil je dat we met je meegaan? Dan gaan we met je mee!

Je kunt ook altijd iemand meenemen naar je afspraak bij OCO Tinten (denk aan o.a. een goede vriend, familielid of een maatje).

Lees het verhaal van Annet

Annet heeft bij de gemeente een aanvraag voor hulp gedaan. De gemeente heeft Annet een brief gestuurd. Er staat in dat er een onderzoek komt en dat er een gesprek komt. Annet weet niet goed wat ze kan verwachten. Ze vraagt de hulp van Hannah. Zij is onafhankelijk cliëntondersteuner van OCO Tinten. Hannah legt uit dat een onderzoek nodig is om te kijken welke hulp Annet nodig heeft. In een gesprek kijkt de gemeente wat ze zelf kan regelen en welke hulp vanuit de gemeente nodig is. Hannah vertelt welke vragen ze kan verwachten. Samen bereiden ze het gesprek voor. Annet gaat het gesprek zelf doen. Ze laat weten dat het gesprek goed is gegaan. De gemeente heeft alle informatie gekregen die nodig is om een beslissing te kunnen nemen. Annet kijkt terug op een prettig gesprek.

 

OCO Tinten is onderdeel van de Tintengroep

Contact opnemen

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht